IDE AKADEMIJA

Program

Namen

Namen IDE akademije je izobraževanje zelenih politikov in aktivistov v Sloveniji. Glavna vsebinska področja akademije so temeljna področja zelene politike in osnovna področja politične obrti. Udeleženci bodo imeli možnost in dolžnost sodelovanja v debatah, kar jim bo omogočilo napredek v veščinah argumentacije in javnega govora.

Za koga

Vsi, ki delujejo v zeleni politiki in zelenem aktivizmu ter tisti, ki želijo postati politično aktivni. Akademija je še posebej primerna za sedanje in prihodnje občinske svetnike, župane, poslance in predstavnike izvršne oblasti, sicer pa za vse aktivne na področju zelenih politik.

Način dela

Vsako srečanje bo obsegalo predavanje, vprašanja in razpravo. Cilj predavanja je prenesti znanje o posamezni temi. Razprava ima dva cilja: a) izvesti vsebinsko razpravo, b) izboljševati lasten nastop in argumentacijske sposobnosti. Razpravljanje je ena od bistvenih aktivnosti akademije in vsak udeleženec bo dolžan opraviti vsaj tri razprave v roku desetih srečanj.

Predavanje – 90 minut
Vprašanja – 15 minut
Odmor – 15 minut
Razprava – 60 minut

Prijave in sodelovanje

IDE Akademijo opravi vsakdo, ki se udeleži 10 mesečnih srečanj in na njih aktivno sodeluje. Akademija bo nudila možnost stalnega izpopolnjevanja, zato se bo vsak, ki je že opravil akademijo lahko udeleževal tudi nadaljnjih srečanj. Za vsako srečanje se je potrebno prijaviti in plačati pristojbino. Vsak udeleženec se s prijavo zaveže k spoštovanju pravil akademije.

Za vsako srečanje bo na spletni strani IDE objavljen prijavni obrazec. Prijava bo veljavna in potrjena po plačilu denarnega prispevka. Število prijav je omejeno na 50 udeležencev.

Financiranje

Akademija se bo v letu 2023 financirala iz treh virov, iz sredstev IDE, iz sredstev donatorjev in iz prispevkov udeležencev akademije. Prispevek udeleženca na srečanje je 25 €. Za študente je udeležba brezplačna. Prispevki udeležencev so namenjeni stroškom organizacije. Akademija deluje neprofitno.

Čas in kraj izvedbe

Vsak drugi četrtek v mesecu.
Dvorana Edvard.

logo ide akademija

Get answers to all your questions you might have

It’s content strategy gone awry right from the start. Forswearing the use of Lorem Ipsum wouldn’t have helped, won’t help now. It’s like saying you’re a bad designer, use less bold text. They will be drawn to it, fiercely. Do it the wrong way and draft copy can derail your design review.

Agriculture products

When you forgot to shop foods.

Excellent service

You made all the required mock.

Team Members

It's like saying you're a bad designer, use less bold text.

John Moore

Tractor Driver

Lily Moore

Farmer

Felix Mosley

Combine Driver

Berniece Neal

Agronom

Pretekla srečanja:

dr. Andrej Lukšič

1. Okoljski aktivizem in zelena politika
21. september 2023
Podrobneje …

Goran Lukič

2. Zeleni prehod mora biti pravičen in socialen
11. november 2023
Podrobneje …

dr. Dan Podjed

3. Komuniciranje na spletnih omrežjih po meri ljudi in okolja
14. december 2023
Podrobneje …

dr. Jasminka Dedić

4. GIN-EKOLOGIJA (Enakost spolov v sodobnih okoljskih gibanjih)
11. januar 2024
Podrobneje …

Aljoša Petek

5. Zakonodajni sistem v Sloveniji in zelene politike
15. februar 2024
Podrobneje …

Izvedbo prihodnjih srečanj bomo prestavili na jesen. Vse informacije bomo pravočasno objavili na tej spletni strani. Za vse informacije smo na voljo na info@ideinstitut.si.

Prihodnja srečanja v letu 2024:

dr. Ana Frelih Larsen

Zelena kmetijsko-prehranska politika

Marko Funkl

Uspešna lokalna politika

dr. Klemen Belhar

Kaj je zeleno?

dr. Dušan Plut

Zakaj odrast?

IDE-logo_2b

Bodite obveščeni o naših dogodkih

1 Step 1
Politika zasebnosti
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder